Flyga drake

 

Flyka drake med Khaled Hosseini, är en bok som jag under flera år försökt läsa klart. Det var ett självklart val att packa ner den i resväskan, under den veckan jag reste runt i Sverige med Röda korset. Under tågresorna läste, bläddrade, och slukades jag av berättelserna som tog mig till Afghanistan under 1900-talet, där jag  fick uppleva landet och dess skönhet. Det är få böcker som lyckats beröra mig lika djupt som Flyga drake har gjort. 

 

Att läsa denna bok har varit en känslosam berg och dalbana och ibland har jag varit tvungen att lägga boken åt sidan för att nästa dag komma tillbaka till den. Likt en gäst fick jag lämna den på kvällen för att komma på besök dagen efter. Jag skrattade, sörjde och grät, och när jag kom fram till sista sidan slogs jag av en gnagande tomhet. Vad ska jag nu göra på dagarna?

 

Khaled Hosseinis sätt att förmedla en komplex berättelse fylld av korruption, identitetskris och diktatorskap, på ett enkelt men närvarande sätt är verkligen en av anledningarna till att jag drömmer om författarskapet. 

 

Utan att avslöja för mycket så rekommenderar jag starkt att klicka hem den här boken och låta dig slukas av en värld som du aldrig någonsin kunnat föreställa dig, men som du övertygas om är din.